Werk vandaag begonnen voor doortrekken Copernicusweg over Zuidendijk

07 juni 2010

DORDRECHT - De Zuidendijk rondom de Schenkeldijk is  vanaf vandaag even geen doorgaande route  meer. De gemeente laat werkzaamheden uitvoeren ter voorbereiding van het doortrekken van de Copernicusweg tot aan de Schenkeldijk. Deze verbreding van de Zuidendijk speelt al tientallen jaren en talrijken plannen zijn gepasseerd en naar de prullenbak verdwenen.

Daarom is het slaan van een damwand historisch werk. De gemeente gaf daarover eerder in een persbericht informatie. Mogelijk had de schrijver daarvan niet zoveel historisch besef. De eerste zin luidde: Dordrecht werkt aan bereikbaarheid....

Persbericht van de gemeente Dordrecht: Zuidendijk vanaf 7 juni gedeeltelijk gestremd

Dordrecht werkt aan bereikbaarheid
De gemeente start op 7 juni met het doortrekken van de Copernicusweg tot aan de Schenkeldijk. De nieuwe weg maakt een einde aan de verkeerschaos op de smalle Zuidendijk en verbetert de bereikbaarheid van de sportvelden aan de Schenkeldijk.
Eerst wordt er ten noorden van de Zuidendijk tussen de Leeuwstraat en de Schenkeldijk een damwand aangebracht, daarna wordt er grond gestort. Omdat de weg op een waterkering ligt, moet het werk vóór aanvang van het stormseizoen, op 1 oktober, worden afgerond. De asfaltlaag wordt aangebracht als de grond voldoende is gezet. Dat duurt 18 maanden.

Bereikbaarheid
De Zuidendijk wordt als gevolg van het aanbrengen van de damwand vanaf 7 juni voor ca. acht weken gedeeltelijk afgesloten voor het auto- en fietsverkeer. De stremming geldt op werkdagen tussen 6.00 en 18.00 uur (dus niet ’s avonds en in het weekend).
 
De damwand wordt aangebracht in twee fasen van elk vier weken. In de eerste fase is er geen doorgaand verkeer mogelijk op de Zuidendijk tussen de Schenkeldijk en de Stevensweg. Het autoverkeer wordt met borden omgeleid via de Leeuwstraat en de Overkampweg, het fietsverkeer via de Leeuwstraat en de Oudendijk.
 
In de tweede fase is het gedeelte van de Zuidendijk tussen de Schenkeldijk en de Leeuwstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer. Het autoverkeer wordt dan omgeleid via de Stevensweg en de Overkampweg, het fietsverkeer via de Schenkeldijk en de Grafelijkheidsweg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.