Grimmige situatie bij aanhoudingen aan de Frank van der Goesstraat

08 juni 2010

DORDRECHT - Bij de aanhouding van drie drugsverdachten op de Frank van der Goesstraat is op 7 juni rond 17.30 uur een grimmige sfeer ontstaan. De politie had informatie dat er op dat moment mogelijk gedeald werd en ging voor een controle naar de locatie.

In de bewuste straat werden vier mannen aangetroffen. Eén van hen, een 19 jarige man uit Zwijndrecht, had een grote hoeveelheid geld bij zich. Bij twee anderen, een 32-jarige man uit Dordrecht en een 28-jarige man met onbekende woonplaats, werd (vermoedelijk) cocaïne aangetroffen. Bij de vierde man werd niets verdachts gevonden. De drie anderen werden aangehouden en geboeid. De 33-jarige verdachte gaf één van de agenten een kopstoot in zijn gezicht en een  trap tegen zijn been. Hij liep een kneusde wang en been op. Een andere agent bracht de verdachte tegen de grond, waarop deze de agent met de dood bedreigde. Beiden agenten doen aangifte.

De aanhoudingen trokken de aandacht van zo’n dertig omstanders die dit kennelijk allemaal maar niets vonden. De situatie kon enigszins onder controle blijven, doordat drie hondengeleiders toevallig in de buurt waren en het agressieve publiek met moeite op afstand wisten te houden. Geen van de honden hoefde overigens bijtend in actie te komen. Na de aanhouding en de afvoer van de verdachten keerde de rust weer terug. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld. Alle drugs en geld zijn in beslaggenomen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.