Nieuwe, unieke Stadsboerderij Dordrecht bereikt hoogste punt

11 juni 2010

DORDRECHT -Natuur- en milieucentrum Weizigt had gisteren een feestje. De nieuwe Stadsboerderij, die in het laatste kwartaal van 2010 wordt opgeleverd, haalde het hoogste punt.  Pakweg tweehonderd meter ten zuiden van het NS-gebied komt op het gebied van de voormalige buitenplaats Weizigt iets unieks voor de stad.

De Stadsboerderij plaatst Weizigt in het centrum over het denken en doen op het gebied van duurzaamheid. In de lente van 2011 zal de Stadsboerderij voor het publiek officieel worden geopend, zo deelde directeur Louise Bergen Henegouwen mee. Weizigt rekent op zestigduizend bezoekers jaar, maar door alle ontwikkelingen wordt ingezet in de toekomst op een dubbel aantal bezoekers.

De nieuwe boerderij wordt een toonbeeld van milieuvriendelijk en duurzaam bouwen. Het moet voor de gemeente zelfs een visitekaartje zijn om zo te laten zien, dat duurzaamheid één van de speerpunten is van het gemeentelijke beleid.

Beter voor het milieu betekent dan ook lagere energielasten en weinig onderhoud. De Stadsboerderij krijgt een groene uitstraling onder het motto: opgetild uit het maaiveld. Directeur Bergen Henegouwen liet bij de Stadsboerderij samen met gemeentesecretaris Maarten Schurink alvast de milieuvlag wapperen. Zoals de traditie wil, was er daarna bier voor de werkers aan de stadsboerderij. Om precies te zijn: Speciaal Dordrecht bier.

Foto: Thymen Stolk

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.