Het Wantij: Wethouder Sleeking schoffeert door hervatting bouw brug

14 juni 2010

DORDRECHT - Cor Goosen (secretaris Het Wantij):" Hoewel de volledige fractie van Beter Voor Dordt afgelopen maandagavond aan vertegenwoordigers van Stichting Het Wantij had verklaard achter hen te staan wat betreft de wens de brug niet verder af te bouwen en bovendien werd medegedeeld dat wethouder Sleeking een open gesprek met de secretaris van de Stichting zou aangaan, werden desondanks vanmorgen de werkzaamheden aan de brug over de Vlij hervat!

Raadsleden geschoffeerd
BVD raadslid Martijn Groeneweg had gevraagd om uiterlijk afgelopen vrijdag een overzicht te krijgen van de nog te maken kosten voor het afbouwen van de brug en de planning van de werkzaamheden. Hierop werd door het college in paniek een raadsinformatiebrief aangekondigd waarmee de beantwoording op de lange baan is geschoven. Na meer dan een week is daarover niets vernomen. De discussie over nog te maken kosten is daarmee in de kiem gesmoord. Deze extra kosten zullen niet onaanzienlijk zijn: geld speelt ook voor het nieuwe College kennelijk geen rol.

Er lopen nog een aantal kansrijke juridische procedures. Het College wenst die niet af te wachten ondanks het eerdere verzoek van Jens van der Vorm nog lopende procedures af te wachten. De kans bestaat dat de brug alsnog zal moeten worden afgebroken.

Gevoelens Van den Oever gespaard
Sleeking is tijdens de coalitieonderhandelingen de confrontatie met Van den Oever ten aanzien van de brug uit de weg gegaan: kostte wat kost moest dit gevoelige onderwerp vermeden worden op dit voor Van den Oever nog steeds pijnlijke dossier.

Kiezers geschoffeerd
Stichting het Wantij heeft vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen alle 4500 ondertekenaars van de handtekeningenactie tegen de komst van bruggen naar het Wantijpark geadviseerd op Beter Voor Dordt te stemmen. Eerder heeft de Stichting veel invloed gehad op het samenstellen van het programma van Beter Voor Dordt. De inschatting is gemaakt dat dit Beter Voor Dordt waarschijnlijk 3 zetels heeft opgeleverd. Er is dus zondermeer sprake van kiezersbedrog.

College niet geloofwaardig
Beter Voor Dordt heeft altijd gestemd tegen de komst van de brug en heeft vaak kritische vragen gesteld over de gang van zaken aan het vorige College, dus aan Van den Oever. Er is veel kritiek geweest op het gedrag en het gebrek aan integriteit van het College bij het doorduwen van de bouw van de brug. Nu doet het nieuwe college hetzelfde; Sleeking schikt zich er naadloos in.

Sleeking verschuilt zich achter het argument dat een eenmaal genomen raadsbesluit niet terug te draaien is en vergeet dat de raad wel degelijk opnieuw een besluit kan nemen. Sleeking probeert een nieuwe stemming in de raad echter tegen te gaan door zijn eigen fractie onder druk te zetten. Het dualisme heeft bij BVD nog geen gestalte gekregen!

Brug prestigeobject zonder enig nut of noodzaak
De brug zou een schakel moeten vormen in een doorgaande route naar het centrum die niet realiseerbaar blijkt. Mocht het centrum ooit nog bereikt moeten worden via een recreatieve route dan zijn veel extra investeringen aan o.a. een fietsbrug over het Wantij nodig. De bereikbaarheid van het Wantijpark wordt niet beter. Er is al een enorme aantasting van het landschap en natuur.

Alles wijst erop dat het biotoop van de Rivierrombout (een bijzondere libellesoort) is vernietigd. Het gehele gebied ligt door de komst van deze brug open voor verdere ontwikkeling. Over een jaar of tien zal het gebied onherkenbaar veranderd zijn; Dus niet beter voor Dordt", aldus Cor Goosen.

Diny Koppens reageert als volgt:"Tja, in dit lastige parket zal BVD de komende tijd wel vaker vallen: de hoop en verwachtingen die gekweekt zijn en hun stemmen hebben opgeleverd, en dan het onvermogen dit na te komen.
Continuïteit van bestuur: het zou toch 180 graden om gaan?
Cor Goosen, lid van BVD, heeft groot gelijk. maar Cor, zeg eens eerlijk: had je echt gedacht dat Sleeking alles kon terugdraaien?
Moet je eens kijken wat er met de Zuidpolder gebeurt na 4 jaar."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.