Bezetters Reus tevreden over bezettingsactie

14 juni 2010
Bezetters Reus tevreden over bezettingsactie

DORDRECHT - Na drie dagen activiteiten op het terrein op Vrieseweg 80 zijn de bezetters weer vertrokken. Zij hadden afgelopen vrijdagmorgen het terrein, waar vroeger het schitterende pand van de befaamde architect H.A. Reus stond, bezet. "Met deze actie hebben we goed duidelijk gemaakt dat Arie van Pelt, en andere speculanten, de gemeente en haar inwoners chanteert met zijn leegstand.

Het is compleet belachelijk dat hij dit pand plat heeft gegooid en nog niets nieuws heeft gebouwd." laat bezetter Gerard weten. Het hele weekend lang zijn er flyers uitgedeeld, mensen geschminkt, geknutseld en natuurlijk gezamenlijk gegeten. Er zijn heel veel positieve reacties geweest van mensen die langs kwamen en de sfeer is constant goed geweest.

Ook Piet Sleeking, wethouder binnenstad, en drie raadsleden van BeterVoorDordt zijn langs geweest. Zij kwamen de actie steunen en pleegden tevens overleg over het naderende kraakverbod. Een kraker laat desgevraagd weten: "Ik ga er nog steeds van uit dat gemeente, krakers en politie op één lijn zitten wat betreft de bestrijding van woningnood, verkrotting en vooral leegstand." De actievoerders zijn dik tevreden met de actie.

Zij voelen zich gesterkt door alle steunbetuigingen en vinden dat hun boodschap duidelijk is overgekomen. "We hebben andermaal, met een directe actie, aangetoond dat vastgoed magnaten en projectontwikkelaars de stad verpesten met hun geldbeluste plannen. We mogen nu vertrokken zijn, maar we zijn zo weer terug. Hier of ergens anders waar het nodig is. Bewoners moeten bepalen hoe hun stad eruit ziet, niet een paar mensen met slechte ideeën en teveel geld!" zegt activist Jaap. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.