Zeer grote brand bij kledingsrecyclebedrijf aan de Kilkade

14 juni 2010
Zeer grote brand bij kledingsrecyclebedrijf aan de Kilkade

DORDRECHT - In de nacht van zaterdag op zondag 13 juni heeft een zeer grote brand gewoed bij een kledingrecylcebedrijf. Rond 1.15 uur kwam de melding dat er band was uitgebroken in het bedrijf aan de Kilkade. Hierop rukten diverse brandweervoertuigen uit. Kort na het ontstaan van de brand schaalde de brandweer op naar zeer grote brand en werd vanwege de omvang van de brand besloten over te gaan tot GRIP 1 (Gecoördineerde Regionale Incidentenbestrijding Procedure).

Diverse brandweerkorpsen uit de regio kwamen met groot materieel ter plaatse om de brand te bestrijden en te voorkomen dat de brand oversloeg naar de rest van het bedrijf. Uit voorzorg kwam ook een blusboot ter plaatse om eventueel vanaf het water aan de achterzijde van het pand bluswerkzaamheden te verrichten. Dit bleek uiteindelijk niet nodig. De brandweer is de hele nacht met man en macht bezig geweest het vuur te  bestrijden. Om 6.00 uur kon het sein brandmeester worden gegeven.

Als gevolg van de brand werden twee hallen van het bedrijf in as gelegd. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar een derde hal achter de twee uitgebrandde hallen. Wel ontstond er schade aan de gevel van de derde hal door de hitte van de brand. Twee naastgelegen panden van hetzelfde bedrijf bleven gespaard. Bij de brand vielen geen slachtoffers.
Als gevolg van de brand was er sprake van een forse rookontwikkeling.

De rook trok weg in de richting van de wijk Sterrenburg en zorgde ervoor dat op sommige plekken roetdeeltjes neersloegen. De brandweer verrichtte diverse metingen. Hieruit bleek dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrij gekomen en dat de brand geen gevaar opleverde voor de omgeving.
De oorzaak van de brand is niet bekend. De Politie Zuid-Holland-Zuid stelt hiernaar een onderzoek in. De brandweer verwacht de rest van de dag nog bezig te zijn met nablusssen.

Foto: Paul Schrandt

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.