Ideoloog van GPV en kamerlid Bart Verbrugh krijgt fietspad

16 juni 2010

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht heeft ervoor gekozen om een eigen inwoner, die zijn sporen in de Haagse politiek heeft nagelaten, te benoemen in de straatnaamgeving. Het betreft oud-GPV-kamerlid Bram Verbrugh (1916-2003). Hij was zeer prominent in zijn partij als ook idealoog. Het GPV was lange tijd gevestigd aan de Oranjelaan in Dordrecht.

De volgende motivatie telt
De commissie Naamgeving openbare ruimte gemeente Drodrecht stelt voor om:
Het reeds bestaande fietspad aan te laten sluiten bij de naamgeving in Crabbehof.

In deze wijk zijn de straten vernoemd naar ministers, leden van de Staten Generaal en andere staatslieden. Dit gegeven, gekoppeld aan de door de commissie aangehangen gedachte om zoveel als mogelijk is een Dordtse component in de straatnaamgeving te verdisconteren, brengt destraatnamencommissie tot het voorstel dit fietspad het A J . Verbrughpad te noemen (met als onderschrift: Dordts lid Tweede Kamer 1971-1981).

Hij is in goed gezelschap van andere Tweede Kamerleden zoals de Dordtenaar S.M. Hugo van Gijn en tijdgenoot Jan Schaefer. De politicus Albertus Johannes (Bart) Verbrugh (Den Haag 1916 - Dordrecht 2003) was van 1971 tot 1981 voor het GPV lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal, waarvan de laatste vier jaar tevens fractievoorzitter. In zijn woonplaats Dordrecht was hij vele jaren docent scheikunde aan en adjunctdirecteur van de HTS aan de Oranjelaan.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.