ChristenUnie/SGP Dordrecht blij met meer lokale geschiedenis bij straatnamen

17 juni 2010

DORDRECHT -De ChristenUnie/SGP in Dordrecht is blij met meer lokale geschiedenis bij straatnamen. Een bericht van de website van deze partij:

Als het aan de straatnamencommissie ligt, krijgt de Dordtse GPV'er (politieke partij die opgegaan is in de ChristenUnie) wijlen A.J. (Bram) Verbrugh, een eigen straatnaambord. Een fietspad tussen de wijken Crabbehof en Zuidhoven was nog niet van een naam voorzien en wordt, naar het zich laat aanzien, vernoemd naar Verbrugh. De politicus Albert Johannes Verbrugh (1916-2003) was tien jaar lid van de Tweede Kamer en bekend Dordtenaar.

Naast Verbrugh krijgt ook het wandelpad rond het geconserveerde Huis te Merwede een nieuwe naam: heer Daniëlspad. Alle heren van Merwede die in Huis te Merwede woonden droegen deze bijbelse naam. De fractie ChristenUnie-SGP is blij met het verdisconteren van lokale geschiedenis in het straatnamenpalet van onze stad. Dinsdag 22 juni zal het voorstel in de hamerraad worden behandeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.