Mededogen in Dordrecht krijgt meer aandacht

17 juni 2010

DORDRECHT -,,Mededogen met (mensen in) onze stad". Dat wordt het thema van het prinsjesdag ontbijt in Dordrecht. Gids netwerk organiseert het op dinsdag 21 september het ontbijt  voor de  derde keer.

GIDS staat voor een landelijke oecumenisch-christelijke netwerkorganisatie, die samenwerking zoekt met leidinggevende uit diverse organisatie. Zo wil GIDS een betere samenleving bevorderen.

Deze week wil in een bespreking van de  gemeenteraad ook het woord mededogen, toen werd gesproken over de vestiging van het Diaconaal Aandachts Centrum (DAC) aan de Singel. Deze dagopvang is van belang voor mensen, die  soms nergens een thuis ervaren. Woordvoerder Pieter Verhoeve van de fractie ChristenUnie/SGP brak een lans voor het DAC vanuit een houding van mededogen.

PvdA-woordvoerder en oudwethouder Jan Lagendijk gaf aan dat niet alles kan worden afgewenteld op de dagopvang, maar dat er juist een dag-en-nacht verblijf in Dordrecht bij moet komen. De blijven voor het opvanghuis Hostel zijn in voorbereiding, maar de gemeente zou voor een andere groep ergens een plek moeten bedenken. Lagendijk is daarvoor niet als eerste aan zet, want het college van burgemeester en wethouders wordt gedragen dor BVD, VVD en CDA.

Bericht over mededogen van website ChristenUnie/SGP:

n de binnenstad aan de Singel is het DAC. Het Diaconaal Aandachtcentrum. Vanuit christelijke principes als mededogen en barmhartigheid wordt daar door tal van vrijwilligers uit Dordtse kerken een handreiking geboden aan de achterkant van de samenleving. Voor daklozen, verslaafden, eenzamen en ieder ander die dat wil is er koffie, een luisterend oor en gelegenheid tot meditatie en gebed. Prachtig werk dus. Een schoolvoorbeeld van maatschappelijk initiatief.

Een klein aantal bewoners heeft met de komst van het DAC naar de Singel rumoer gemaakt over de overlast in de buurt. Welnu, overlast moet overal worden bestreden. Maar waar hebben we het over? De fractie ChristenUnie-SGP heeft onderzoek gedaan bij het DAC en heeft vastgesteld dat er de laatste weken niets gebeurd is.

Gewoon geen overlast. Zoals het DAC aan de Steegoversloot destijds zelden oorzaak voor hinder was. Mededogen mag er zijn voor de zwakken. Mededogen mag er zijn voor de buurtbewoners. Maar dan moet er wel sprake zijn van DAC-gerelateerde overlast. Als daar weinig of geen sprake van is, dan rest ons (burgers en politici) slechts één ding: het Aandachtscentrum prijzen voor haar fantastische inzet. De fractie ChristenUnie-SGP wenst het DAC alle goeds en zegen toe.

Pieter Verhoeve

INFO GIDS:

www.gidsweb.nl

Vragen: 078-6178901

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.