Ontploffing in woning aan de Prinses Julianaweg veroorzaakt door gas

18 juni 2010

DORDRECHT -In het onderzoek naar de ontploffing en de brand in de woning aan de Prinses Julianaweg is duidelijk geworden dat het is gegaan om een gasexplosie. Er is, met andere woorden, geen explosief gebruikt. Hoe het gas heeft kunnen ontploffen, is nog in onderzoek. De politie houdt er nog steeds rekening mee dat de bewoner de ontploffing heeft willen veroorzaken in combinatie met zelfdoding. Bij de politie en de woningbouwvereniging zijn, voor zover nu bekend, geen signalen binnengekomen dat het slachtoffer zich mogelijk van het leven zou gaan beroven.

De 38-jarige verdachte uit Dordrecht werd op 16 juni op de Adelaarstraat in Dordrecht aangehouden. Voorafgaand aan de ontploffing werd hij dicht in de buurt van de woning gezien, waarna hij kort voordat de explosie plaatsvond daar wegging. Nadat hij uitgebreid is verhoord, is hij heengezonden en wordt op dit moment niet meer verdacht van betrokkenheid.

Op dit moment liggen nog drie van de in totaal achttien gewonden in het ziekenhuis.


Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.