Grafisch Lyceum reikt diploma's uit

19 juni 2010 door Chris Moorman

DORDRECHT -Donderdagavond was het weer een gezellige avond in het Hofpleintheater tijdens de diploma-uitreiking van het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Het was de negende keer dat de diploma s uitgereikt werden.  Dit jaar was de diploma-uitreiking in delen geknipt om de voortgang te houden. Per drie klassen werden de geslaagden geëerd voor hun prestatie.  Niet alle leerlingen hebben de eindstreep gehaald, een vijftal zal het helemaal over moeten doen.  Maar voor de geslaagden was hun  moment daar.

Ondanks dat ze geslaagd waren was er bij velen nog de spanning op het gezicht leesbaar. Je kon duidelijk merken dat na het echt in hun handen hebben van het papiertje met de handtekening dat er een last van hun schouders viel. Velen gaan werken, doorstuderen of doen een extra jaar. Een aantal gaat nog zien wat ze te doen staat zo bleek wel uit de interviews die tussendoor werden afgenomen.


Een van de geïnterviewden was Axel Moorman die zijn stage periode gelopen heeft in de Drechtsteden. Bij bezichtig.nu in Papendrecht en bij van den Berg & Schaik reclame in Dordrecht. Op de vraag wat hij nu van de stage geleerd had antwoordde hij:”hoe het er in  de praktijk aan toe gaat”. Op de vraag wat ga je hierna doen antwoordde hij:”naar Amerika werken en rondkijken met mijn vriendin”. Na iedere uitreiking werd er een groepsfoto gemaakt en Axel stond net als vele anderen glunderend op het podium.


De lounge was het thema en de leerkrachten moesten dan ook allen in het wit komen dat was ook voor de afgestudeerden de bedoeling maar die boodschap was niet geheel overgekomen.
Er waren dit jaar vijf genomineerden voor de Grafisch Lyceum Award maar de winnaar viel niet in de avondgroep. Alle geslaagden gefeliciteerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.