Snelheidsduivel aangehouden op de Overkampweg

21 juni 2010

DORDRECHT - Een 19-jarige automobilist uit Dordrecht is op 19 juni om 19.00 uur op het politiebureau aan de Overkampweg aangehouden. Eerder die dag zagen agenten hem met een passagier in een auto op de Balistraat rijden en met hoge snelheid de Krommedijk oprijden in de richting van de voetbalvelden.

De automobilist kreeg een stopteken dat hij negeerde. In plaats van te stoppen reed de man door, zich kennelijk niets aantrekkend van een buurtfeest dat tussen de Weedeweg Zuid Zuid en Weedeweg Noord Zuid werd gehouden en waarbij veel mensen op straat liepen. Daarbij werden snelheden bereikt die veel hoger waren dan de daar maximaal toegestane 30 km/uur. Op de Twintighoevenweg parkeerde de bestuurder de auto voor een oprit en rende weg.

Zijn passagier werd wel aangetroffen en aangehouden. Hij is later als getuige gehoord en in vrijheid gesteld. De 19-jarige bestuurder meldde zich een uurtje later op het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed, het negeren van een stopteken en het veroorzaken van gevaar. Zijn auto is weggesleept.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.