Aanhoudingen op de Merwedestraat en Noordendijk na achtervolging

24 juni 2010

DORDRECHT - Een 19-jarige automobilist uit Dordrecht en zijn 20-jarige passagier uit Sliedrecht zijn op 23 juni om 21.45 uur op de Merwedestraat en de Noordendijk aangehouden. Agenten wilden hen op de Noordendijk aan een routinecontrole onderwerpen en gaven de automobilist een stopteken.

In plaats van te stoppen stoof de verdachte ervandoor. Hij reed veel te hard en reed meermalen door rood. Na een achtervolging op diverse straten rond de randweg reed de verdachte uiteindelijk de N3 op richting Dordrecht. Op de afrit naar de Dordtse wijk de Staart verloor de bestuurder de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal die doormidden brak. De twee inzittenden verlieten de auto en renden weg, maar ze kwam niet ver.

De bestuurder raakte als gevolg van de aanrijding overigens niet gewond, de passagier is door ambulancepersoneel nagekeken. Beiden mannen werden aangehouden, maar al snel bleek dat de passagier geen aandeel in het gedrag van de bestuurder had gehad. Hij werd heengezonden. De 19-jarige bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben. Hij zit nog vast en hij wordt verhoord.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.