Onderzoek naar explosie en brand in woning grotendeels afgerond

24 juni 2010

DORDRECHT - Het onderzoek naar de ontploffing en de brand in een woning aan de Prinses Julianaweg op 16 juni is grotendeels afgerond. Bij de explosie en de brand kwam de 60-jarige bewoner om het leven en raakten 18 mensen gewond. Acht van hen werden in ziekenhuizen opgenomen, tien konden ter plaatse behandeld worden.Eén gewonde ligt nog in het ziekenhuis.

Op basis van de resultaten van technisch en tactisch onderzoek kan de conclusie worden getrokken dat de bewoner hoogstwaarschijnlijk zelfmoord heeft gepleegd en niet eerder dan tijdens de ontploffing en de brand om het leven is gekomen. In de woning zijn sporen gevonden die erop wijzen dat met een gasleiding was geknoeid, waardoor gas kon ontsnappen.

De politie kan geen antwoord geven op de vraag wat het gas nu precies heeft doen ontbranden, wat alles te maken heeft met het feit dat bij de ontploffing en de brand veel vernietigd is. Het is niet zeker of de bewoner alleen zichzelf wilde treffen of bewust ook anderen wilde verwonden.

Voor de getroffen bewoners zal woningbouwvereniging Woonbron op korte termijn een besloten bewonersavond organiseren, waarin zij gelegenheid krijgen om ervaringen en emoties te delen en vragen te stellen. Op deze avond zullen zoals het nu naar uitziet vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie, de gemeente en de verschillende hulpdiensten aanwezig zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.