Veel kinderactiviteiten tijdens vakantie in Huis Van Gijn

25 juni 2010
Veel kinderactiviteiten tijdens vakantie in Huis Van Gijn

DORDRECHT - Huis Van Gijn aan de Nieuwe Haven in Dordrecht biedt tijdens de grote vakantie tal van activiteiten voor kinderen, variërend van workshops met rondleidingen, tot een speurtocht en een spannende audiotour.

In het kader van de tentoonstelling ‘Met naald en draad - 250 jaar Dordtse merk- en stoplappen’ organiseert het museum in de zomervakantie een workshop met rondleiding waarbij de kinderen zelf gaan borduren. Tijdens de rondleiding door het museum gaat de gids vooral in op alle versieringen op textiel in het voormalige patriciërshuis. Textiel was vroeger zo duur dat ook rijke mensen als de familie Van Gijn haar kleding liet herstellen. Om dat te leren, oefenden meisjes op stoplappen. Om textiel te leren versieren, leerden ze borduren op merklappen. Voor de exacte dag en tijd kunt u vanaf juli terecht op www.huisvangijn.nl. Deelname kost 1,50 euro en aanmelden kan bij de balie van Huis Van Gijn, telefoon 078-6398200.

Verder ligt er voor kinderen een speurtocht door het museum klaar en kunnen ze met de nieuwe audiotour een Agatha Christie-achtig detective avontuur beleven rond een verdwenen prent van een zeehond. Op de tweede etage mogen ze bij de tentoonstelling ‘Thuis in de tijd van Simon van Gijn’ op een computerscherm door diens verzameling historische prenten bladeren en zelf een interieur ontwerpen.

(Fotobijschrift: Tijdens de workshop rondom de tentoonstelling ‘Met naald en draad’ gaan de kinderen zelf borduren.)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.