Huisverbod opgelegd aan man uit Merwepolder-Oost

27 juni 2010

DORDRECHT -Een 36-jarige man uit Dordrecht is zaterdagmiddag 26 juni door de politie aangehouden wegens huiselijk geweld, tevens heeft hij een huisverbod gekregen. De  man mishandelde in een woning gelegen in de wijk Merwedepolder-Oost zijn echtgenoot en uitte bedreigingen naar haar.

De vrouw alarmeerde middels 112 de politie. De man ging daarop door het lint en vernielde haar telefoon en een wc pot. In de woning waren op het moment van escalatie drie minderjarige kinderen aanwezig waarvan er 1 getuige was van de mishandeling, bedreiging en vernieling.

De man is in verzekering gesteld. Als hij vrijkomt, gaat het huisverbod in. Dit houdt in dat de man tien dagen de woning niet meer in mag. Ook mag hij in die periode geen contact opnemen met partner en/of kinderen. De wet Tijdelijk Huisverbod wordt door de burgemeester opgelegd bij (dreigend) huiselijk geweld of (een ernstig vermoeden van) kindermishandeling.

De politie voert het huisverbod uit in opdracht van de burgemeester. Afhankelijk van de situatie kan de burgemeester het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Het huisverbod moet ervoor zorgen dat de situatie niet verder uit de hand loopt in huiselijke kring. Voor de pleger van huiselijk geweld, het slachtoffer en eventuele kinderen wordt in die tijd hulpverlening gezocht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.