CDA Dordrecht kondigt nieuw elan aan

27 juni 2010

DORDRECHT - Het CDA Dordrecht laat in een verklaring op de eigen website weten, met een nieuw elan de band met de kiezers te willen versterken.  De partij, die bij de laatste raadsverkiezingen terug viel naar drie zetels, heeft veel terug te winnen. In het verleden waren de Christelijke partijen met de PvdA dominent in de gemeenteraad. De partij had een aantal malen twee wethouders in het college. Dertien van de 39 zetels was aan het begin van de jaren zeventig nog echt een machts positie (combinatie ARP/CHU/SGP en de KVP). Momenteel hebben CDA en ChristenUnie/SGP samen zes zetels in de raad.

De verklaring van het CDA heeft als tekst: Inmiddels ligt de voor het CDA zo slecht verlopen Parlementsverkiezing van 9 juni weer meer dan 2 weken achter ons. De formatie is in volle gang.

Ook in Dordrecht heeft het CDA helaas een tik gekregen. Om het vertrouwen te herwinnen, zet het CDA Dordrecht de komende 4 jaar in op meer persoonlijk contact met Dordtenaren. Dit zal gebeuren door zowel de fractie als bestuur. De fractie van het CDA Dordrecht is na de gemeenteraadsverkiezingen aanzienlijk ververst, enerzijds door het afscheid van een aantal oude fractieleden, anderzijds door de instroom van nieuwe kandidaten. Deze nieuwe energie zal worden ondersteunt door de grote ervaring van burgerraadslid Frans Riet, fractieleden Elly van Wenum en Wim van der Cruyf en uiteraard onze wethouder Dion van Steensel.

Het bestuur is eveneens grondig ververst en aangevuld. De nieuwe bestuursleden Theo Oostenrijk, Jean Wiertz, Ellen Allewyn, Christiaan Merkuur en Inge Mous zullen worden ingewerkt door de ervaren afdelingsvoorzitter Joost Oostlander, penningmeester Henk Klok en algemeen bestuurslid Willem Veldhuijzen.

Met deze vernieuwingen en aanvullingen, hoopt het CDA Dordrecht zich met nieuw elan te presenteren aan onze mede-Dordtenaren. De komende maanden zullen in het teken staan van onder meer:

- Het actief up-to-date houden van de CDA Dordrecht website, zodat u op de hoogte blijft van onze inspanningen.
- Enquêtes onder ondernemers en in, o.a., winkelcentra.
- Aanwezigheid bij buurtfeesten en wijkbijeenkomsten.
- Actieve werving van nieuwe leden voor het CDA Dordrecht.
- Het insturen van meer nieuwsartikelen naar lokale kranten.
- Het plaatsen van kleine advertentie-blokjes waarin kort ons standpunt over een actueel onderwerp wordt uitgelegd.

We hopen u spoedig te ontmoeten!
Fractie, bestuur en leden van het CDA Dordrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.