Margriet schrijft over Ella Riemersma uit Dordrecht

27 juni 2010

DORDRECHT -De belangstelling voor de eens vergeten Ella Riemersma, de illustratice uit Dordrecht, groeit. Na aandacht vanuit Dordrecht - in AD De Dordtenaar, RTV Rijnmond en Dordrecht.net, komt nu de kunstenares ook landelijk in beeld.

In de boekenrubriek van Margriet - van Heleen Spanjaard  - is aandacht besteed aan de vergeten Art Deco van Ella Riemersma uit Dordrecht. Dankzij inspanningen van Peter van Dam is er een boek gemaakt van één van de meest talentvolle leden van  teekengenootschap Pictura.

De melding in Margriet:

Nederlandse art deco
Eindeloos bladeren, dat doe je als je het prachtboek. De art deco van Ella Riemersma (1903-1993) in handen krijgt. Deze tijdgenote van Rie Cramer, Anton Pieck en Cornelis Jetses illustreerde kinderboeken en maakte modetekeningen in de voor haar kenmerkende art-decostijl met een Nederlandse inslag. Vreemd dat zij niet net zo beroemd is geworden. Het boek is te bekijken en voor € 22 te bestellen op www.zooproducties.nl

Momenteel is de art Deco te zien in de Rijksuniversiteit van Groningen. Begin 2011 zal het werk van Ella Riemersma, na zoveel jaren, weer in Dordrecht te aanschouwen zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.