Winnaars ‘Eerlijk over alcohol’ ontvangen prijs

29 juni 2010
Winnaars ‘Eerlijk over alcohol’ ontvangen prijs

DORDRECHT - Drie blije prijswinnaars van de actie ‘Eerlijk over alcohol’ ontvingen afgelopen zaterdag een Nintendo Wii van wethouder H.P.A. Wagemakers. De winnaars, Tom Los, Isabel Wiltenburg en Dagmar de Buck, deden mee aan de blaas- en reactievermogentests bij de Dancetour, Parkingpop en Wantijpop. Zo’n 300 jongeren hebben bij diverse evenementen hieraan meegedaan. Deze actie maakt deel uit van de Dordtse ‘Aanpak alcoholgebruik jongeren 2010’.

De prijzen zijn uitgereikt tijdens de start van Streetmasters in Dordrecht. Ook bij dit evenement is aandacht gevraagd voor het gebruik van alcohol. Een cocktailshaker maakte alcoholvrije cocktails, die zaterdag goed in de smaak vielen bij de bezoekers. Ook liepen er zogenaamde ‘peers’ rond van Bouman GGZ. Dit zijn getrainde leeftijdsgenoten, die op een leuke manier met jongeren in gesprek gaan over alcohol.

Ludieke acties
Met ludieke acties bij evenementen wil de gemeente Dordrecht jongeren laten nadenken over alcoholgebruik en de gevolgen daarvan. Met een blaas-, reactievermogentest en alcoholvrije cocktails wordt de aandacht gevraagd voor dit onderwerp. De acties, uitgevoerd door BOD en Bouman GGZ, zijn vooral gericht op kennisverhoging en bewustwording. Bij Dancetour, Parkingpop, wedstrijd FC Dordrecht-Dutch Caribbean Stars, Wantijpop en Streetmasters hebben jongeren meegedaan. Daarnaast worden de komende tijd rond café’s blaastests gedaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.