Parkeerplaatsen voor vrachtwagens Energiehuis beter aangegeven

30 juni 2010
Parkeerplaatsen voor vrachtwagens Energiehuis beter aangegeven

DORDRECHT - Automobilisten mogen vanaf 1 juli op vrijdag en zaterdag niet meer parkeren op de strook parkeerplaatsen die is bestemd voor de vrachtwagens van marktkooplieden. Op de andere vijf dagen in de week is deze strook juist alleen voor personenauto’s bestemd. Met nieuwe verkeersborden is deze regeling duidelijk aangegeven. De komende twee weken zal de afdeling Toezicht automobilisten die hier toch op vrijdag of zaterdag parkeren alleen waarschuwen. Vanaf 15 juli zullen ze echter ook parkeerbonnen schrijven.

In het voorjaar zijn er tientallen automobilisten bekeurd omdat ze op de marktdagen parkeerden op de parkeerplaatsen die dan is gereserveerd voor vrachtwagens. De borden die deze plaatsen aangaven bleken echter onduidelijk, zodat de meesten niet wisten dat ze fout parkeerden. Naar aanleiding van klachten heeft de gemeente besloten de bonnen die nog niet waren doorgestuurd te verscheuren, en justitie te verzoeken de andere boetes kwijt te schelden.

 Ondertussen is er ook gewerkt aan een duidelijker bebording. ,,Het gaat ons om een efficiënt gebruik van de parkeerplaatsen’’, zegt wethouder F.J. van den Oever van verkeer. ,,Daarom hebben we ervoor gekozen deze strook niet de hele week voor vrachtwagens te reserveren. We gaan er van uit dat het nu voor iedereen duidelijk i s, en dat verder de waarschuwingen helpen om deze plaatsen op vrijdag en zaterdag vrij te houden voor vrachtwagens. We schrijven liever geen bonnen.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.