Veel gedoe over wijze van stemmen over LangDurigheidsToeslag

18 juni 2010

DORDRECHT - Woensdagavond 16 juni 2010 was er Drechtraadvergadering. De Drechtraad had eerder een motie aangenomen om de referteperiode bij de Langdurigheidstoeslag te verkorten van 5 naar 3 jaar. De verordening moest gewijzigd worden om het mogelijk te maken in de praktijk.

Een voorstel hiertoe werd in stemming gebracht. Burgemeester Brok stelde een manier van stemmen voor die (achteraf bleek) afweek van voorgaande stemmingen, nl. op basis van het totaal aantal mogelijk uit te brengen stemmen i.p.v. op basis van het totaal werkelijk uitgebrachte stemmen. PvdA baalde tenslotte dat de verordening nipt werd verworpen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.