Bedrijfsverzamelgebouw voor startende creatieve ondernemers in Sterrenburg

01 juli 2010
Bedrijfsverzamelgebouw voor startende creatieve ondernemers in Sterrenburg

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht en woningcorporatie Trivire starten vandaag met de werving van Creatieve Starters voor het CSgebouw. Het CSgebouw, aan de Eulerlaan 49/51 in Sterrenburg, is de nieuwe naam voor het voormalige gebouw van het Daltoncollege.

Voor een periode van vijf jaar wordt het CSgebouw in Dordrecht de thuisbasis voor Creatieve Starters. Er zijn 52 units te huur vanaf € 50 per m2 per jaar (excl. servicekosten). De ruimtes hebben verschillende afmetingen, variërend van 13 tot bijna 1000m2. In het gebouw is in de voormalige aula ruimte voor exposities, bijeenkomsten en productpresentaties. Het CSgebouw ligt in een groene omgeving, op het terrein zijn gratis parkeerplekken en het ligt dichtbij de snelweg en het NS-station.

Huurders en bewoners
Momenteel zijn er al zeven huurders bekend, waaronder een goudsmid, een fotograaf en een kunstschilder. Ook buurtbewoners profiteren van de komst van het CSgebouw. Er zijn ruimtes voor het organiseren van vergaderingen, cursussen en workshops.

In het najaar wor dt een Open Dag georganiseerd waar geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen in het gebouw en kennis kunnen maken met de ondernemers.

Eerder was het voormalige schoolgebouw in beeld als mogelijk locatie voor het hostel. In november 2009 is met de buurt gesproken over de plannen om op deze locatie een bedrijfsverzamelgebouw voor Creatieve Starters te realiseren. Een klankbordgroep denkt de komende vijf jaar mee over de ontwikkelingen in en om het CSgebouw.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 23 maart besloten om het gebouw voor een periode van vijf jaar te verhuren aan woningbouwcorporatie Trivire. De gemeente onderzoekt in deze periode welke bestemming deze locatie definitief krijgt. Trivire gaat zelf 1000 m2 gebruiken voor de vestiging van haar onderhoudsdienst. Voor de andere 3000 m2 zoekt Trivire in samenwerking met de gemeente creatieve ondernemers die hier aan de slag willen.

Creatieve economie in Dordrecht
Het CSgebouw is de derde locatie waar de gemeente de ontwikkeling van creatieve economie stimuleert. Creatieve ondernemers kunnen ook terecht in de Voorstraat Noord en de Kansenflat in Wielwijk.

Naast deze fysieke plekken is Stichting DOCK het creatieve platform waar creatieve ondernemers elkaar o.a. tijdens de maandelijks DOCK3 borrel kunnen ontmoeten. Kijk voor meer informatie op www.dockdordrecht.nl

Geïnteresseerd?
Wilt u meer informatie of een rondleiding? Neem dan contact op met Trivire, Wilko de Boon 078 633 16 96 of Annette Ploeger van het Ondernemersloket, gemeente Dordrecht 078 6386414 of kijk op www.dordrecht.nl/csgebouw.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.