Politie waarschuwt voor insluipingen/woninginbraak

05 juli 2010

DORDRECHT - De afgelopen maand constateert de politie dat er weer meerdere insluipingen in woningen zijn geweest met het mooie weer. De politie wil mensen hierop alert maken.
 
Ook insluipingen/ inklimming als u thuis bent
Met mooi weer laten mensen regelmatig de deuren en ramen van hun woning openstaan terwijl zij afwezig zijn of niet direct zicht hebben op deze toegangen. Het blijkt dat waardevolle goederen veelal direct in het zicht staan. Insluipers en inbrekers zien veelal kans via de openstaande achterdeur, raam of schuifpui naar binnen te dringen en snel waardevolle goederen mee te nemen. Populaire buit bij insluipingen zijn laptops, (auto)sleutels, creditcards, rijbewijzen, paspoorten, sieraden en geld. Ook tuinmeubelen en fietsen uit niet afgesloten tuinen worden gestolen. Insluipers schromen niet hun slag te slaan als de gelegenheid zich voordoet.
 
Om insluipingen in de woning te voorkomen, adviseert de politie om deuren en ramen bij afwezigheid altijd af te sluiten. Ook bij korte afwezigheid en zelfs bij aanwezigheid als er niet direct zicht is op toegangen!
 
Bel 1-1-2 bij verdachte situaties
Bent u getuige van een woninginbraak of heeft u het vermoeden dat iemand op het punt staat in te breken, bel dan met 1-1-2. De politie is dan zo snel mogelijk ter plaatse, zodat agenten de verdachte(n) op heterdaad kunnen aanhouden. Let op het signalement van verdachte personen en noteer kenmerken van eventuele vervoersmiddelen, zoals merk, type, kleur en het kenteken van een auto of bromfiets. Deze informatie kan cruciaal zijn voor de opsporing en aanhouding van de verdachte(n).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.