Man aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit aan de Singel

09 juli 2010

DORDRECHT - Vrijdagochtend 9 juli is aan de Singel een 31-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit. Agenten van Politie Zuid-Holland-Zuid hielden aan de Singel een personenauto staande voor een routinecontrole. Toen de auto aan de kant was gezet, vroegen ze de bestuurder uit te stappen. Daarbij zagen zij dat de man een vuurwapen uit zijn broekzak haalde. De man zette het vervolgens op een lopen en ging er vandoor in de richting van de Burgemeester de Raadtsingel. De politieagenten zetten meteen de achtervolging in, maar verloren de man ter hoogte van de Johan de Wittstraat uit het oog.

Diverse eenheden van de politie waren inmiddels ter plaatse gekomen en zetten de wijk af. Ook een arrestatieteam kwam ter plaatse. Dit wist de man kort daarna aan te houden, waarbij een waarschuwingsschot werd gelost. De man is overgebracht naar het politiebureau en is in verzekering gesteld.

Bij de man werd geen vuurwapen meer aangetroffen. De politie heeft een onderzoek ingesteld in de omgeving waar het incident heeft plaatsgevonden. Ook het voertuig van de man is doorzocht. Hierbij werden een hoeveelheid harddrugs en enkele kogelpatronen aangetroffen. De goederen en het voertuig zijn in beslag genomen. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.