Oranje kan WK winnen; politie bereidt zich voor

09 juli 2010

DORDRECHT - Natuurlijk hopen gemeente en politie dat Oranje aanstaande zondag de wereldbeker wint. Veel inwoners zullen zeker gaan feesten als Nederland kampioen wordt. Dat het maar een mooi groot feest in de Dordtse binnenstad mag worden, zonder ongeregeldheden.

In goede banen
De politie zal tolerant optreden naar feestvierders en is streng voor mensen die het feest voor anderen willen bederven.

Om de binnenstad veilig te houden worden onder meer enkele verkeersmaatregelen getroffen. Het is niet mogelijk de binnenstad in te rijden. De pollers blijven omhoog tot 02.00 uur. Vanaf een kwartier voor het einde van de wedstrijd worden de toegangen naar de binnenstad vanaf de Spuiboulevard (Johan de Wittstraat, Achterom, Grote Spuistraat en Prinsenstraat) afgesloten met hekken. Ook die maatregel duurt tot 02.00 ’s nachts. Mensen kunnen wel de binnenstad met de auto verlaten en uiteraard worden bewoners van de binnenstad ook toegelaten.

De cafés in de binnenstad zijn in de regel geopend tot 24.00 uur. Enkele horecaondernemingen hebben vergunning om tot 01.00 uur of 02.00 u ur open te blijven. Met de horecaondernemers is afgesproken dat geen glaswerk wordt gebruikt.

Een aantal horecabedrijven heeft extra portiers ingehuurd die toezicht houden; behalve politie zijn er ook medewerkers van afdeling Toezicht in de binnenstad. Zo nodig kan een beroep op de ME worden gedaan.

Maar dat is natuurlijk niet nodig, als Dordtenaren er samen een echt feest van maken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.