Brugspringer overlijdt na ongelukkige sprong

09 juli 2010
Brugspringer overlijdt na ongelukkige sprong

DORDRECHT - Op donderdagavond 8 juli is een man uit Dordrecht om het leven gekomen na een sprong van een brug aan de Dokweg.
De man sprong met een vriend van de rand van de fietsbrug, deze loopt parallel aan de spoorbrug tussen Dordrecht en Zwijndrecht. Het slachtoffer kwam vermoedelijk ongelukkig in het water terecht en kwam daardoor niet meer boven. Zijn vriend sloeg direct alarm waarop meerdere hulpdiensten uitrukten voor een zoekactie.

Duikploegen van de brandweer, de Reddingsbrigade en Rijkswaterstaat zochten naar de man en vonden hem ongeveer na 20 minuten op de plek in het water waar hij terechtkwam na de sprong. In zeer kritieke toestand werd hij aan boord van een boot van Rijkswaterstaat gehaald waar het medisch team van de traumahelikopter hem reanimeerde. Helaas mocht deze hulpverlening niet meer baten en is de man overleden.
De vriend die de sprong wel overleefde, is door de politie slachtofferhulp geboden. Van hem zal een verklaring worden opgenomen.

Waarschuwing
De politie kan niet vaak genoeg waarschuwen hoe gevaarlijk het is om bij zomers weer van bruggen af te springen. De hoogte waarvan wordt gesprongen, de stroming en mogelijk scheepvaartverkeer zijn factoren die levensgevaarlijk zijn. Bovenstaand noodlottig incident laat dit helaas ook zien. Laat een ieder gewaarschuwd en verstandig zijn en kiezen voor verkoeling en vertier op de daarvoor bestemde recreatiemogelijkheden.


Foto: Gerben van den Boom
  Foto: Thymen Stolk

Foto: Pieter de Kreij

Foto: Pieter de Kreij

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.