Jaarverslag klachten vastgesteld 2009: minder klachten

22 juli 2010
Jaarverslag klachten vastgesteld 2009: minder klachten

DORDRECHT - Er zijn in 2009 slechts 29 schriftelijke klachten bij de gemeente ingediend. In 2007 en 2008 waren dat respectievelijk 75 en 51 klachten. Bij gemeenten van vergelijkbare omvang ligt dat aantal hoger. Ook het aantal klachten dat bij de Nationale Ombudsman over Dordrecht wordt ingediend ligt bijzonder laag, zelfs in vergelijking met kleinere gemeenten.

Ook als er rekening mee wordt gehouden dat een aantal diensten, zoals de Sociale Dienst, is ondergebracht bij de GR Drechtsteden, blijft het beeld gunstig. Als de klachten over de Sociale Dienst worden meegeteld, zou het totale aantal op ca. 100 uitkomen en ook dat is in vergelijking met andere gemeenten laag.

In 2009 waren er onder meer klachten over handelwijze en bejegening van medewerkers van Toezicht en Stadswinkel. Ook over de Essenhof, Stadsontwikkeling en Stadsbeheer en het Stadsbestuur waren er enkele klachten.

Er is de laatste jaren door de gemeente fors ingezet op dienstverlening en er wordt strak gestuurd op het voorkomen en afhandelen van klachten. Of daardoor het aantal klachten gering is, kan niet met zekerheid worden gesteld. Het aantal klachten is te beperkt om een patroon te ontdekken. Vanuit de visie dat elke klacht er een te veel is, beveelt het rapport aan om te onderzoeken of de klachten tegen Publieksdiensten (Stadswinkel en Toezicht) nog verder omlaag kunnen worden gebracht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.