"De scholen zijn weer begonnen" door Veilig

17 augustus 2010
"De scholen zijn weer begonnen" door Veilig

DORDRECHT - Op maandag 16 augustus werd de start gegeven van de campagne 'De scholen zijn weer begonnen'

De landelijke campagne 'De scholen zijn weer begonnen' van Veilig Verkeer Nederland is dit jaar weer van start gegaan in Dordrecht. Op het Statenplein werd er tussen 18.45 en 20.00 een ludieke en educatieve actie gehouden om aandacht vragen voor de veiligheid van de kinderen op weg van en naar school. Wethouder Ferdinand van den Oever, voorzitter van de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Drechtsteden, hield bij de start van de campagne een korte toespraak. Er waren meer dan 1000 kinderen aanwezig.

Na een korte toespraak door de wethouder werd op het Statenplein een heus ongeluk in scene gezet.

Dit onder het toeziend oog van enkele honderden kinderen en hun ouders, die in de stromende regen zagen hoe brandweer, politie en ambulancepersoneel een demonstratie gaven van wat er allemaal gebeurt na een ernstig ongeluk.

Het dak van de auto werd door de brandweer verwijderd, waarna ambulance personeel het slachtoffer kon stabiliseren en per brancard naar het ziekenhuis vervoeren.

Het geheel werd gepresenteerd door André van den Toorn, bekend van het televisieprogramma Wegmisbruikers.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.