Arno Slagboom en Hans Berrevoets winnen lunch-snelschaaktoernooi

18 augustus 2010

DORDRECHT - Het eerste snelschaaktoernooi van het nieuwe seizoen 2010-2011 in Dordrecht in poffertjessalon Visser is met 9 uit 11 gewonnen door Arno Slagboom en Hans Berrevoets.

Pierre Smeets en Marcel Pluymert werden met 8 uit 11 gedeeld derde. Het snelschaken elke woensdag vanaf half één- met medewerking van schaaksoos de Willige Dame - is een bijna 25 jaar bestaande vorm van lunchschaken.

Elke woensdag blijven liefhebbers welkom. De nieuwe lunchschaakcompetitie - met twintig minuten bedenktijd per persoon onder leiding van Johan Went en Arno Slagboom - begint op woensdag 8 september in Visser met een loting.

Bianca van Scheffers Huiskamer kondigde gisteren alvast  een zeer opvallend schaakfestijn aan, namelijk op zaterdag 4 september op het terras van de horecazaak op het Scheffersplein.,,Ik zorg voor een hoogwerker, zodat het schaken iedereen opvalt", aldus Bianca over het op voorhand opvallend schaakfestijn.

Het staat ook al jaren bekend als het Peter van der Laars-toernooi. Peter maakt  deze vorm van schaakontmoeting mogelijk. Hij laat het buiten schaken - weer of geen weer - altijd doorgaan. In het verleden werd zelfs een keer bij windkracht acht of negen gespeeld. Stormschaak heette dat. Schaakplezier staat bij Van der Laars voorop en hij werd afgelopen competitie B-kampioen van schaakclub de Klockelaer.

Na 4 september beginnen ook de schaakclubs Dordrecht en Sliedrecht met de competitie. Schaakclub Sliedrecht gaat een jubileum vieren, Buddingh krijgt weer een schaaktoernooi en het negende Witten Haen toernooi staat ook op de rol.

Meer schaaknieuws op www.tomsschaakboeken.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.