Verdachte aangehouden op de Overkampweg geweld binnen relatie

19 augustus 2010

DORDRECHT - Een 33-jarige man uit Dordrecht is op 18 augustus op het politiebureau aan de Overkampweg aangehouden. Hij had diezelfde dag zijn vrouw in haar nek gegrepen en haar in haar gezicht geslagen. De twee liggen in scheiding en hadden ruzie over een auto. Na de mishandeling reed de man in de auto weg, maar kon een paar uur daarna aangehouden worden, nadat hij zich vrijwillig meldde. Hij is ingesloten.

Relationeel geweld is een van de speerpunten van de Politie Zuid-Holland-Zuid en wordt al lang niet meer gezien als een privézaak waar geen politiebemoeienis bij nodig is. Bij het constateren van huiselijk geweld zal de politie in principe altijd proces-verbaal opmaken en tot aanhouding of verhoor van de verdachte overgaan.

Dit kan ook gebeuren als het slachtoffer geen aangifte kan, wil of durft te doen. Doel is niet alleen om de verdachte via de strafrechtelijke weg aan te pakken, maar vooral ook om hulpverlening voor het slachtoffer en de verdachte op gang te brengen om zodoende het geweld te doen stoppen en toekomstig geweld te voorkomen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.