Verenigingen Sportboulevard teneinde raad

06 augustus 2010

DORDRECHT - Immers de Sportboulevard kan nog niet overgedragen worden aan de exploitant, Optisport, wegens technische problemen. De gemeente heeft de verenigingen kenbaar gemaakt, dat citaat "in principe is 23 augustus nu de streefdatum voor openstelling". "In principe", de gemeente houdt dus ook nu nog een slag om de arm, waardoor er een reële kans aanwezig is, dat ook deze datum niet gehaald gaat worden. De verenigingen hebben zeer teleurgesteld gereageerd op dit bericht en verwachten aanzienlijke schade, zowel op sportief als op financieel gebied.

Zwemverenigingen en biljartvereniging EMF hebben bij de verantwoordelijke wethouder aangedrongen op duidelijkheid, maar deze tot op heden niet gekregen. Hierdoor is het nog steeds onduidelijk wanneer zwemlessen en trainingen in de Sportboulevard kunnen starten. Verenigingen willen hun leden melden wanneer zij welkom zijn in de nieuwe accommodatie. Dat kan op dit moment niet.

Bij Dordtse Reddingsbrigade en MNC Dordrecht volgen wekelijks honderden kinderen zwemles. Als de onduidelijkheid over de start van het seizoen te lang blijft bestaan zullen leden opzeggen en elders zwemlessen gaan volgen. De Sportboulevard is al minder aantrekkelijk, omdat daar, in tegenstelling tot andere zwembaden in de regio, betaald parkeren is ingevoerd.

Voor de competitie sporten is uitstel van trainingen een groot probleem. De waterpoloërs van MNC Dordrecht zijn juist gepromoveerd naar de hoofdklasse. Om zich in het eerste jaar te kunnen handhaven moet de trainingsvoorbereiding goed zijn. Het zelfde geldt voor de onderwaterhockeyers van Onderwater SportClub Dordrecht. Het eerste onderwaterhockeyteam speelt in de hoofdklasse en de jeugd is Nederlands kampioen geworden. Ook de regio trainingen voor topsport wedstrijdzwemmen en waterpolo worden vertraagd.

De biljartvereniging EMF neemt deel aan de bedrijfscompetitie Senioren Biljart Dordrecht. De start van deze competitie komt in gevaar en moet worden opgeschort. Tevens komt de planning van de interne competitie in de knel.

De Dordtse Reddingsbrigade neemt ook deel aan een landelijke competitie. Twee leden zullen in de eerste week van september deelnemen aan Europese Kampioenschappen. Het redden van zwemmers en drenkelingen is in dit waterrijke land zeer belangrijk. Een goede voorbereiding op de competitie en deelneming aan kampioenschappen om meer vaardigheden eigen te maken lopen achterstand op.

De gemeente Dordrecht heeft aangegeven geen noodplan te hebben. De zwemverenigingen hebben zelf contact opgenomen met Stichting Wantijbad. In het Wantijbad zijn mogelijkheden voor een deel van de activiteiten. De capaciteit is kleiner dan in de Sportboulevard en voor het gebruik zijn verenigingen afhankelijk van de weersomstandigheden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.