Sportboulevard opent 23 augustus de deuren

20 augustus 2010
Sportboulevard opent 23 augustus de deuren

DORDRECHT - Het was lange tijd onzeker, maar op maandag 23 augustus worden de sporthal en de turnhal eindelijk in gebruik genomen. De verenigingen en hun leden kunnen vanaf dat moment in de sporthal sporten, ook het bewegingsonderwijs gaat dan van start. Daarnaast kunnen ook het wedstrijdbad en het doelgroepenbad daadwerkelijk gebruikt gaan worden door de verenigingen en hun leden.

Donderdagmiddag 19 augustus heeft de provincie een inspectie uitgevoerd bij de Sportboulevard. De inspecteurs hebben vastgesteld dat de bouwkundige en installatietechnische voorzieningen goed zijn.

Kwaliteit zwemwater
Bij de controle van de provincie zijn ook de waterkwaliteit en de legionellabeheersing aan de orde geweest. Er zijn monsters genomen van het zwembadwater. Deze monsters worden door een onafhankelijk laboratorium getest op chemische en bacteriologische waarden. De voorlopige chemische testresultaten geven een vertrouwenwekkend beeld. Voor de bacteriologische uitslagen moet een kweekperiode in acht worden genomen. De definitieve uitslagen van de testen zijn uiterlijk maandagmorgen beschikbaar.

Fasering ingebruikname
Op basis van de inspectie hebben de gemeente Dordrecht en Optisport besloten dat het proces van het gefaseerd openstellen aanstaande maandag kan beginnen.

Vanaf 30 augustus wordt het zwembad ook opengesteld voor het grote (recreatieve) publiek. Ook het schoolzwemmen en de overige zwemlessen starten dan.

De ingebruikname van het eerste deel van de ijsbaan staat gepland voor de tweede week van september. De krabbelbaan en de ijshockeybaan gaan dan open voor zowel de verenigingen als de recreatieve bezoeker. In de laatste week van september kunnen de verenigingen starten op de hardrijbaan. De gehele ijsbaan is vanaf 2 oktober ook voor de recreatieve bezoeker geopend.
Dit betekent dat de Sportboulevard vanaf 2 oktober compleet in gebruikgenomen zal zijn.

De gefaseerde openstelling is een logisch gevolg van de planning in het bouwproces. Een voordeel van de gefaseerde openstelling is dat er een goede gelegenheid ontstaat om in de praktijk proef te draaien met de organisatie en alle nieuwe technieken. Zo wordt een veilige ingebruikname voor de sporters en recreatieve bezoekers zo goed mogelijk gegarandeerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.