Natte introductiedagen voor leerlingen Da Vinci

27 augustus 2010

DORDRECHT - 140 nieuwe HAVO/VWO-leerlingen van het Da Vinci college beleefden deze week – niet alleen vanwege het weer - natte introductiedagen. Weizigt liet hen al het water in de omgeving verkennen en zette hen aan het denken over de waterveiligheid. De introductiedagen maken deel uit van een reeks activiteiten waarmee Weizigt de samenleving bewust maakt van het belang van water.

Goed beheer van het grond- en oppervlaktewater, zowel wat betreft kwaliteit als kwantiteit, is in ieders belang. Daarom bestaat het project Waterzigt. Hierin maakt Weizigt bezoekers - en vooral jongeren - ervan bewust hoe belangrijk water is en wat er bij waterbeheer en waterzuivering komt kijken. Bij het project Waterzigt op Weizigt zijn het waterschap Hollandse Delta , Evides waterbedrijf, de gemeente Dordrecht  en Rijkswaterstaat betrokken.

De introductiedagen van de bovenbouwleerlingen van Da Vinci begonnen in het Koetshuis van Weizigt. Na een presentatie en bestudering van de kaart gingen de leerlingen in groepjes op onderzoek uit, op het terrein van Weizigt en op de fiets over het eiland van Dordrecht en het gebied de Noordwaard in de Brabantse Biesbosch. Het thema Ruimte voor de rivier stond daarbij centraal. De volgende dag presenteerden de leerlingen hun bevindingen en gingen zij in discussie met elkaar en met waterdeskundigen.

Op Weizigt is nog meer te beleven rond het thema water, zoals de permanente watertentoonstelling in Aquarama, waarbij een kijkje onder de waterspiegel mogelijk is, en de watertuin. De samenwerking met waterpartners wordt op dit moment verder geïntensiveerd tot een groot waterarrangement met zowel bestuurlijke als ambtelijke steun. Ook het basis- en voortgezet onderwijs en wijkorganisaties zijn uitgenodigd om met de opzet van programma’s mee te denken. Zo zijn er plannen voor een watercongres, klimaatprogramma en lesprogramma’s.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.