Overlast door aanrijdingen op de rijksweg

29 augustus 2010

DORDRECHT/ZWIJNDRECHT – Twee aanrijdingen in en bij de Drechttunnel hebben verkeersoverlast veroorzaakt. De eerste aanrijding gebeurde op zondagmorgen 29 augustus 2010 in de Drechttunnel in de richting van Rotterdam.

Een 33-jarige automobilist uit Vlissingen ging met zijn voertuig schuiven en raakte aan de linkerkant de tunnelwand. Door deze klap schoof hij naar de rechterkant en botste tegen de auto van een 32-jarige man uit Vlissingen. Deze raakte weer net uit de tunnel de vangrail die doorbrak. Rijkswaterstaat sloot de linkertunnelbuis af en de linkerrijstrook van de rechtertunnelbuis.

Dat was nodig voor een spoedreparatie. Hiervan had het verkeer last en stond er geruime tijd file. De twee bestuurders waren vrienden en zouden thuis de schadeformulieren invullen. Terwijl de agenten de aanrijding aan het opnemen waren vond er nog een ander ongeval plaats op de rijksweg.

Op de rijstrook waar het verkeer nog overheen kon was filevorming en een snelheidsbeperking. Daar ontstond een zogenaamde ‘kop staart’ aanrijding waarbij vier auto’s betrokken raakten. De voorste auto reed direct na het ongeval door. De 46-jarige bestuurster uit Rotterdam van het derde voertuig moest voor controle naar het ziekenhuis. Zij had last van haar nek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.