CU/SGP vraagt aandacht voor gemeentelijk monument

30 augustus 2010
CU/SGP vraagt aandacht voor gemeentelijk monument

DORDRECHT - Tijdens de raadsvergadering van 24 augustus heeft de CU/SGP bij monde van Pieter Verhoeve navraag gedaan bij de wethouder cultuur naar de status van de besluitvorming rond de 'Slachthekken'.

Deze zijn gemaakt door een Dordtse kunstenaar en sierden ooit de ingang van het oude gemeentelijke slachthuis aan de Markettenweg. Na de sloop daarvan zijn de hekken verplaatst. Wegens de bijzondere kunstzinnige kwaliteiten is het op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. Recent is geconstateerd dat de hekken thans in een slechte staat bevinden en in verval zijn. In zijn antwoord hoopte de wethouder op particulier initiatief, en zou kennis nemen van de voorstellen tot het herstel van de hekken. De CU/SGP zal dit traject nauwlettend in de gaten houden, en zo nodig bespoedigen. Dit wegens de diepe overtuiging dat al het gemeentelijk erfgoed zorgvuldig bewaard dient te blijven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.