Nieuw seizoen lunchschaken in Dordrecht

01 september 2010

DORDRECHT - In poffertjessalon Visser aan de Groenmarkt 9 in Dordrecht begint op woensdag 8 september het nieuwe lunchschaakseizoen. De competitie staat in een lange traditie, want rond 1990 werd al druk één middag in de week in Visser gespeeld. Nog steeds stelt Schaakvereniging de Willige Dame materiaal beschikbaar om de competitie mogelijk te maken. Arno Slagboom zal zijn titel verdedigen. Hij draagt met Johan Went en Hans Berrevoets de organisatie.

Visser is voor Dordtenaren makkelijk te vinden. Het ligt nabij het Scheffersplein in hartje Dordrecht. Het lunchschaken begint elke woensdag om half één. Rond tien over half één voor ingedeeld voor een partij van twintig minuten per persoon per partij. Wie op tijd is, heefft een partij. Aan- of afmelden is vooraf niet nodig.

Het lunchschaken behoort tot de bekende vormen van overdag-schaak. Ook schaakclub De Klockelaer geniet elke donderdag vanaf half tien een bekendheid door de bijzondere competitie.

Na de wedstrijd bestaat er volop de ruimte om gezellig na te schaken in informele sfeer. De lunchcompetitie is elke woensdag, behalve op woensdag 20 oktober. Dan wordt bij de buren van Visser’s poffertjessalon het negende Witten Haen schaaktoernooi gehouden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.