Dordrecht ontmoet Dordrecht in Weizigt NMC

02 september 2010

DORDRECHT - Vier medewerkers van de gemeente Dordrecht in Zuid-Afrika bezoeken op maandagmiddag 6 september de nieuwe tentoonstelling “Alle Dagen Feest” over Cradle to Cradle in het Weizigt Natuur- & milieucentrum. Met dit bezoek openen zij de duurzame tentoonstelling. Wethouder H.P.A. Wagemakers zal ze daarvoor toespreken en begeleiden.

Programma
De Zuid-Afrikaanse gasten zijn van 4 tot 13 september op studiebezoek bij de gemeente Dordrecht in het kader van een tweejarig kennisuitwisselingsproject over huisvesting.
Tijdens de week lopen zij stage op verschillende afdelingen bij de gemeente zoals stadsplanning en communicatie. Ook zijn workshops georganiseerd bij Woonbron en bezoeken gepland aan o.a. Habitat for Humanity in Haarlem.

Tentoonstelling
De tentoonstelling ‘Alle Dagen Feest’ zal van 6 september tot 1 november te zien zijn in het Weizigt Natuur- & milieucentrum. De tentoonstelling vertelt het positieve verhaal over de nieuwe duurzame revolutie, Cradle to Cradle. Cradle to Cradle, kortweg C2C, geeft de gedachte weer dat alle gebruikte materialen hergebruikt kunnen worden of teruggegeven aan de natuur. Zo ontstaat een oneindige kri ngloop. De bouw van de nieuwe Stadsboerderij Weizigt is gebaseerd op de Cradle to Cradle filosofie. De Zuid-Afrikaanse gasten worden door het bezoek aan de tentoonstelling geïnformeerd en gestimuleerd om het duurzaam bouwen ook in hun eigen woonplaats in Zuid-Afrika toe te passen.

Organisatie
De uitwisseling is georganiseerd door mevrouw G. Davids, die de internationale betrekkingen voor de gemeente Dordrecht in portefeuille heeft. Het programma is in nauw overleg met Woonbron en met de bezoekers uit Zuid-Afrika opgezet. Voor de studiereis is met succes een beroep gedaan op een subsidie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.