Sportboulevard woensdag 8 september weer open

04 september 2010

DORDRECHT - Op vrijdag 3 september hebben de gemeente Dordrecht en Optisport besloten dat de Sportboulevard woensdag 8 september de deuren weer kan openen.

In de afgelopen week zijn diverse maatregelen genomen. Alle waterleidingen zijn grondig gereinigd.

Een gedeelte van de douches was al voorzien van speciale legionellafilters. Inmiddels zijn alle douches in het gehele complex van deze filters voorzien. Alleen al op basis van deze maatregelen bestaat op dit moment al een veilige situatie.

Bovendien heeft de gemeente afgelopen donderdag de definitieve onderzoeksresultaten van de watermonsters gekregen. Tot nu toe was alleen bekend, dat er 'verdachte' waarden waren gemeten in de watermonsters. Inmiddels is duidelijk dat de legionella bacteriën weliswaar aanwezig waren, maar dat het een soort betreft die niet schadelijk is voor de gezondheid. Bovendien waren de gemeten concentraties betrekkelijk laag. Er is inmiddels ook overleg geweest met de GGD over de ui tkomsten van het onderzoek en het besluit om weer open te gaan.

Maandag en dinsdag worden nu nog gebruikt om het gehele complex een intensieve schoonmaakbeurt te geven, zodat woensdag 8 september bezoekers weer ontvangen kunnen worden.

De huidige situatie is weer veilig. De verenigingen hebben het nieuws inmiddels ook te horen gekregen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.