Sportieve clinics in de natuur

08 september 2010

DORDRECHT - Voor volwassenen (45+) die op zoek zijn naar beweging en ontspanning in de natuur biedt Natuurfit vanaf september tal van mogelijkheden. In dit sportstimuleringsprogramma van Sportbedrijf Dordrecht kunnen deelnemers door middel van sportieve clinics vrijblijvend kennismaken met verschillende sporten die in de natuur te beoefenen zijn. Sport en het interessegebied ‘natuur’ worden zo op een leuke manier met elkaar verweven. De clinics worden gegeven door gekwalificeerde trainers van lokale sportverenigingen.

In deze eerste periode van Natuurfit maakt u kennis met de sporten kanovaren, roeien en nordic walking. Sporten waarvoor het Dordtse ‘eiland’ met veel natuur en water zich uitstekend leent. In vier aaneengesloten weken, één clinic per week, krijgen de deelnemers de beginselen en technieken van de gekozen sport aangereikt. Dit alles op het eigen niveau en tegen een aantrekkelijke kennismakingsprijs!

Kanovaren met DKKV Dajaks
Kanovaren is een natuurlijke beweging die u snel aanleert, bij Natuurfit krijgt u de kans om dat in praktijk te brengen. DKKV Dajaks, een club van natuur- en watersportliefhebbers, verzorgt deze clinic. Bij Dajaks ligt de nadruk op het toervaren door mooie natuurgebieden in binnen- en buitenland. Het Nationaal Park de Biesbosch is de thuishaven. In dit unieke getijdengebie d, waar het clubhuis middenin staat, volgt de club hoe de natuur zich ontwikkelt en wordt de wisseling der seizoenen direct op de huid gevoeld.

Programma:
Groep 1: zaterdag 2, 9, 16 en 23 oktober van 11.00 – 12.30 uur
Groep 2: zaterdag 2, 9, 16 en 23 oktober van 14.30 – 16.00 uur

Roeien met De Dordtsche
Roeien is een gezonde en plezierige lichaamsbeweging. U bent lekker in de buitenlucht en gebruikt al uw spieren. Hoewel roeien er op het eerste gezicht simpel uitziet, is het een complex samenspel van bewegingen. Uw roeicarrière begint dus met instructie! Deze instructie kunt u volgen tijdens de roeiclinic binnen Natuurfit, verzorgd door KDR&ZV. Bij deze club, ook wel De Dordtsche genoemd, wordt op verschillende niveaus geroeid. Met 80 boten van allerlei typen behoort deze club tot één van de grootste en best uitgeruste roeiverenigingen van Nederland.

Programma:
Maandag 20 september, 27 september, 4 oktober en 11 oktober van 19.30 – 21.00 uur

Nordic Walking met Hercules
Simpel gezegd is Nordic Walking wandelen met poles (stokken). Het is in Nederland een relatief nieuwe buitensport. Het Nordic wandelen combineert positieve trainingseffecten van wandelen met de voordelen van langlaufen. Bij deze sport gebruikt u alle spieren. Wilt u kennis maken met Nordic Walking? Dat kan vrijblijvend binnen de clinic Nordic Walking van Natuurfit. Hercules, één van de oudste verenigingen van Dordrecht maar nog springlevend en actief organiseert onder andere deze clinic.

Programma:
Woensdag 22, september, 29 september, 6 oktober en 13 oktober van 19.30 – 21.00 uur

Voelt u zich aangesproken door Natuurfit? Ga dan voor meer informatie en aanmelding naar www.dordtsport.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.