Handhavingactie op centraal station goed verlopen

09 september 2010
Handhavingactie op centraal station goed verlopen

DORDRECHT - Vandaag heeft er op en rond het centraal station van Dordrecht een integrale handhaving actie plaatsgevonden. De actie vond plaats in het kader van het Lokaal Veiligheid Arrangement (LVA) Dordtse Stationsgebieden. In dit samenwerkingsverband werken gemeente Dordrecht, politie Zuid-Holland-Zuid, KLPD Spoorwegpolitie, Nederlandse Spoorwegen, Openbaar Ministerie en Arriva gezamenlijk op een efficiënte manier aan de sociale veiligheid op en rond de stationsgebieden in Dordrecht.

Controles
De handhaving actie bestond uit kaartcontroles bij de in- en uitgangen van het centraal station en bij het busstation. Ook werd er gecontroleerd op gestolen fietsen en fout geparkeerde fietsen. Medewerkers van Toezicht gaven advies over het voorkomen van fietsdiefstal. Ook op de treinstations Dordrecht Stadspolders en Dordrecht Sterrenburg is extra gesurveilleerd.

De veiligheidspartners werken nauw samen op het gebied van sociale veiligheid op en rond de stationsgebieden. Ook het cameratoezicht, dat in 2004 in het centraal stationsgebied is ingevoerd, maakt deel uit van deze aanpak.

Resultaten
In totaal zijn enkele duizenden reizigers vandaag gecontroleerd. De resultaten van de actie van vandaag:

- Voor 22 treinreizigers werd een uitstel van betaling uitgeschreven; zij beschikten niet over een geldig treinkaartje
- Acht treinpassagiers zijn bekeurd wegens overlast
- Twee buspassagiers kregen een proces-verbaal omdat ze reisden zonder (juist) vervoersbewijs
- Aan de achterzijde van het centraal station kreeg een persoon een proces-verbaal wegens overlast en openbare dronkenschap
- Een persoon kreeg een proces-verbaal wegens het niet hebben van een geldig identiteitsbewijs
- Een persoon kreeg een proces-verbaal wegens fout parkeren
- 1100 fietsen zijn voorzien van een label met tips hoe fietsdiefstal voorkomen kan worden
- 80 fietsen zijn met een zogenoemde TAG-reader op diefstal gecontroleerd; er is geen gestolen fiets aangetroffen

Integrale handhaving acties als vandaag worden – naast de eigen, reguliere controles van de betrokken partijen – meerdere keren per jaar uitgevoerd. De acties moeten bijdragen aan het vergroten van het veiligheidsgevoel onder het (reizende) publiek. Ook gaat er een preventieve werking van uit.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.