In Dordrecht heeft alleen wethouder Rinette Reynvaan een weblog

13 september 2010

DORDRECHT - Eén lid van het Dordtse college van burgemeester en wethouders is begonnen een weblog bij te houden: Rinette Reynvaan. Zij behoort tot de grootste partij: Beter voor Dordt.

In het verleden was wethouder Aaike Kamsteeg van de ChristenUnie/SGP een trouwe weblogger. Na zijn vertrek uit Dordrecht naar Zwijndrecht is het stil geworden. Volgens waarnemers is de ontwikkeling op internet in Zwijndrecht nog niet zover om een weblog vanuit het gemeentehuis te kunnen maken.

Burgemeester Arno Brok van Dordrecht heeft in zijn vorige gemeente Sneek wel een weblog bijgehouden, maar in Dordrecht is hij nog niet begonnen.

Op de sites van de politieke partijen heeft de PvdA drie mensen met een soms actueel weblog. De VVD is bezig met een twitter-discussie en het CDA probeert ook actueel te zijn.

Wethouder Rinette Reynvaan heeft op de site van de gemeente als eerste bericht:

Mijn maandag begon met een bijeenkomst in de Sportboulevard. Helaas geen feestelijke sleuteloverdracht, maar een moment om informatie te verstrekken over de voorlopige sluiting van de Sportboulevard in verband met de vondst van legionella. Het is duidelijk dat dit voor alle partijen, ook voor ons, een enorme teleurstelling is. Want wat kijken we er naar uit om deze prachtige sportaccommodatie in gebruik te nemen.

De woensdag een feestelijk moment in Wielwijk. De opening van ‘De Admiraal’ was een groot evenement, waar veel belangstellenden op af kwamen. Het is een prachtig gebouw geworden met vele mogelijkheden.

Daarna direct door naar mijn eerste wekelijkse spreekuur in de wijk. Ik was erg benieuwd naar wat me te wachten stond. Bij binnenkomst in de Rietschors (in de Staart) blijkt een groepje actieve bewoners al aanwezig. Dit had ik natuurlijk kunnen verwachten. Ook de pers wilde dit meemaken. Er is gesproken over de wijk, individuele problemen en wijkproblemen kwamen aan de orde, maar ook kansen.

Bewoners hebben de behoefte elkaar te ontmoeten bij een activiteit in een wijkcentrum of bij het uitlaten van de hond. Andere problemen, zoals over het groen en zaken in de openbare ruimte, die ga ik met de mensen van Stadsbeheer bespreken.

Ik vraag me af of mensen beseffen, dat ze een probleem veroorzaken als ze te hard rijden en een ander in een rolstoel in gevaar brengen bij het oversteken. Je moet er maar aan denken. Sommige problemen zouden ook geen probleem zijn, als iedereen al rekening zou houden met de ander.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.