Vereniging Dordrechts Museum voorbij negenhonderd leden

17 september 2010

DORDRECHT -De vereniging Dordrechts Museum is de grens van negenhonderd leden gepasseerd. Dat is een mooi succes.

De hoop is dat rond de opening van het geheel verbouwde en gemoderniseerde museum in november het duizendste lid kan worden verwelkomd.

Een jaar geleden begon de vereniging met de actie op weg naar duizend leden. Inmiddels zijn er pakweg 150 mensen bij gekomen en de vaart zit er nog steeds goed in. Ook tijdens de geslaagde historische markt in de  Grote Kerk konden vrijwilligers weer nieuwe leden inschrijven.

Het is opvallend dat erfgoedverenigingen het in Dordrecht de laatste tijd weer goed doen.

De vereniging Dordrechts Museum en ook de vereniging Oud Dordrecht hebben het laatste jaar een behoorlijke ledenwinst kunnen boeken. Geesken Bloemendal is de voorzitter van de vereniging Dordrechts Museum, die in 1842 werd opgericht. Henk Bax is het gezicht van Oud Dordrecht en ook deze vereniging stamt al uit de negentiende eeuw.

Ary Boogerman schrijft de laatste tijd ook telkens (nieuwe) vrienden van de Grote kerk in en deed dat ook met succes op de historische markt. het Dordtse Buddingh'genootschap telt rond de vijftig leden. Dat is voor een literair genootschap, op landelijke schaal, niet ongebruikelijk. Deze  vereniging grijpt de komende C.Buddingh'-week, van 20 tot 27 november, aan om ook leden te gaan werven.

(contact persoon ledenactie dordrechts museum is Joanneke van Benthem: joanneke@verenigingdordrechtsmuseum.nl) of de website van de vereniging 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.