Museumschip zorgt voor leven in de brouwerij

17 september 2010
Museumschip zorgt voor leven in de brouwerij

DORDRECHT - Op het museumschip Rene Siegfried werd dinsdag 14 september een themabijeenkomst gehouden over ontwikkelingen rondom de Riedijkshaven. Deze duwboot ligt nu achter de Biesboschhal waar het schip in 1963 werd gebouwd. Hoe moet de Riedijkshaven levendig worden? Die vraag hield de bewoners duidelijk bezig. Volgens bewoners is de haven nu, mede door de recent gebouwde brug, een eendenvijver zonder het levendige karakter dat men wenst.

Eén van de ontwikkelingen in het gebied is de mogelijke komst van de Rene Siegfried naar de uitgestorven haven. Het bestuur van stichting De Binnenvaart, eigenaar van het museumschip, zou het schip graag in de Riedijkshaven leggen. Het schip ligt dan centraler en trekt meer belangstelling. De gemeente heeft hiervoor vorig jaar reeds een vergunning afgegeven, maar eist nu alsnog een bouwvergunning. De bewoners waren verdeeld over de plannen. Het schip zou voor meer leven in de brouwerij zorgen terwijl andere bewoners zich zorgen maken over het uitzicht of mogelijke drukte.

De verschillende argumenten werden door vertegenwoordigers van politieke partijen aangehoord. Ook CU/SGP was met twee man aanwezig. Wethouder van den Oever heeft met de bewoners afgesproken dat gevisualiseerd wordt hoe de haven eruit zal zien als het schip erin ligt. Wat CU/SGP betreft moet er snel een eind komen aan de onzekerheid voor de stichting én voor de bewoners.

Tijdens de bijeenkomst werd een termijn van twee maanden genoemd. Dan zal de raad zich uitspreken over de kwestie. De CU/SGP is voorstander van meer activiteiten in de Riedijkshaven en ziet daarbij een rol weggelegd voor het museumschip. De bouwvergunning mag daarbij geen obstakel vormen. B&W moet dergelijke beslissingen niet nodeloos vooruit schuiven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.