Leegstand in Dordrecht krijgt steeds meer aandacht

20 september 2010

DORDRECHT – Columnist Kees Thies kaartte de leegstand in Dordrecht vandaag weer eens aan in AD De Dordtenaar. Hij hoopt dat Dordrecht niet met een verkrotting te maken krijgt.

Columniste Diny Koppens gaat erop door op haar weblog met als conclusie dat eigenaren van leegstaande panden alleen naar de centen kijken. Zij voorspelt een grotere leegstand in Dordrecht.

Voorzitter Henk Bax van Oud Dordrecht vreest voor de toekomst van het leegstande monument de Holland aan de Burgemeester de Raadtsingel.

Beter voor Dordt is een gesprek in de stad begonnen om het stadsgezicht meer bescherming te bieden.  Gemeenteraadslid Jens van der Vorm had daarvoor samen met columnist kronkelaar een actiegroep opgericht: Stadsverzet.

De voorzitter van het buurtcomité in Sterrenburg 1 vindt het een schande dat het voormalige kantoorpand van de Keuringsdienst van Waren, aan de Galileilaan leegstaat en verder verkrot. Andere mensen maken zich zorgen dat er nog steeds geen duidelijkheid is over de terugkeer van een supermarkt in Sterrenburg 3 naast de Ontmoetingskerk.

Dordtenaren willen graag aan de Nieuwe Haven op een monument passen, als het museum aan de haven geheel teruggaat naar het vernieuwde en verbouwde Dordrechts Museum aan de Museumstraat. Ze willen een tijdelijk kindertheater beginnen en dat vinden zij beter dan leegstand. De gemeente heeft nu toe laten weten eerder te denken aan verkoop van dat pand, dat trouwens ook wordt begeerd door het museum 40-45 ook aan de Nieuwe Haven.

Kortom: leegstand wordt steeds meer als een probleem in de stad ervaren, alhoewel er voor een aantal panden nog steeds geen perspectief lijkt te zijn.  Sommige waarnemers geloven dat de terugval in de bouwwereld, door de economische crisis, een afdoende verklaring is.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.