Feestelijk opening Koeienveld groot succes

23 september 2010
Feestelijk opening Koeienveld groot succes

DORDRECHT - Woensdagmiddag 22 september was het eindelijk zover. Wethouder Reynvaan heeft de officiële opening verricht van het vernieuwde Koeienveld. Dit veld in Stadspolders dankt zijn naam aan de metalen koeien die op het veld staan. Na een korte toespraak deed de wethouder een wedstrijd koeien melken tegen Féron, één van de vele enthousiaste kinderen die op het Koeienveld was.

Zevenkamp
Het koeien melken was meteen ook het startsein voor de zevenkamp voor de kinderen uit Stadspolders. Het mooie weer bracht heel veel kinderen en ouders naar het Koeienveld. Ongeveer 70 kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar streden tegen elkaar in verschillende spellen. De middag werd afgesloten met de uitreiking van een herinneringsvaantje voor alle deelnemers. Al met al een fantastische middag die georganiseerd was door Trivire, DWO en de gemeente Dordrecht.

Waarom is het Koeienveld vernieuwd?
In 2007 bleek uit het Klanttevredenheidsonderzoek naar Openbaar Groen dat het Koeienveld minder goed scoorde dan andere speelvelden in de stad. Voor de gemeente Dordrecht reden om de hulp in te roepen van de inwoners van Stadpolders om een vernieuwd Koeienveld te maken.

In 2009 hebben de inwoners van Stadspolders, jong en oud, hun ideeën, tekeningen en prachtige maquettes bij de gemeente kunnen indienen. Dit heeft prachtige resultaten opgeleverd. Aasta de Vries-Kalkman, ontwerpster buitenruimte van het Ingenieursbureau Drechtsteden, is hiermee aan de slag gegaan en heeft drie ontwerpen gemaakt voor het Koeienveld. In juni konden de inwoners stemmen op de drie ontwerpen. Het ontwerp Avontuurlijk spelen met groen en water kreeg de meeste stemmen, 39%. En dit ontwerp is nu uitgevoerd.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.