Handvest mededogen op prinsjesdag ontbijt gelanceerd

21 september 2010

DORDRECHT -Het handvest voor mededogen in Dordrecht is vandaag voor een publiek van honderd mensen gelanceerd. Ds. Nico van der Leer tekende het handvest in het Da Vincicollege, waar ook voor de derde keer het prinsjesdag ontbijt werd gehouden.

Het initiatief voor het handvest ligt bij centrum de Buitenwacht, dat het op de eigen website ter ondertekening aanbiedt.

Buitenwacht vindt mededogen een kwestie van leren, doen en verbinden.

De hoop is dat Dordtse media een zetje willen geven om het handvest een steeds ruimere bekendheid te geven. De ervaring leert dat zoiets ook stap-voor-stap groeit. Inmiddels hebben de eerste 25 mensen het document onderschreven.

(www.buitenwachtdordrecht.nl)

Het prinsesjesdag ontbijt begon om zeven uur vanmorgen op het leerpark. Leerlingen van Da Vinci begeleiden het ontbijt en kregen daarvoor na afloop waardering en applaus. De traditie van samen ontbijten is een landelijk idee van een christelijke netwerk organisatie.

Max Hoefeijzers, voorzitter van het College van bestuur van dA Vinci college, liet weten graag het prinsjesdag ontbijt de ruimte te willen geven. Hij gaf aan dat de school ook met mededogen naar leerlingen kijkt en zeker vanuit die houding voor begeleiding probeert te zorgen als het even of langer niet goed gaat..

Ditmaal was het college van burgemeester en wethouders niet aanwezig in verband met een conferentie in Amerfoort.  Oud burgemeester Ronald Bandell had in het verleden aangegeven het initiatief zeer te waarderen om samen te ontbijten en te delen.

David Schalcken (Beter voor Dordt) Pieter Verhoeve (Christenunie/SGP) en Elly van Wenum (CDA) vertegenwoordigden de politieke hoek. Ook van allerlei kerken waren predikanten, ouderlingen en vrijwilligers aanwezig.

Mededogen is echter geen houding, die alleen in de christelijke wereld past. Het is een algemeen begrip in veel levensvisies. aarom leeft bij de Buitenwacht de hoop dat stadsbreed het handvest aandacht krijgt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.