Startschot voor woningen in gezondheidspark Dordrecht

24 september 2010
DORDRECHT -  De borden dat er in de omgeving van het gezondheidspark woningen komen, staan er al jaren. De zichtbare activiteit wordt nu in een persbericht op de volgende wijze aangekondigd:
AM geeft maandag 27 september het officiële startsein voor de bouw van de eerste toren van Overkamppark met 55 appartementen. Het totale project omvat de ontwikkeling en realisatie van 165 appartementen in drie woontorens met op de onderste lagen een parkeergarage voor de bewoners.

Het dak en de gevel van de parkeergarage worden uitgevoerd als groene façade. De ontwikkeling maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Gezondheidspark, waar wonen, winkelen, werken, sport en zorg moeten samengaan. Het gebied rondom het Albert Schweitzer Ziekenhuis wordt geherstructureerd tot een modern Gezondheidspark.

AM richt zich specifiek op de ontwikkeling van de woningen aan de Overkampweg en grenzend aan het Overkamppark. Het Rotterdamse bureau Klunder Architecten tekent voor het ontwerp van de drie woontorens. De eerste toren wordt gebouwd door BAM Woningbouw en volgens planning eind 2011 opgeleverd. De 165 appartementen variëren in oppervlakte van 102 m2 tot 117 m2, de penthouse-appartementen uitgezonderd. De prijzen voor de koopappartementen lopen uiteen van 257.000 euro tot 474.500 euro voor een penthouse. Met Altera Vastgoed is een koopovereenkomst gesloten voor 28 voor verhuur bestemde appartementen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.