CSgebouw in trek bij startende creatieve ondernemers

24 september 2010

DORDRECHT - De belangstelling voor het starten van een creatief bedrijf in het CSgebouw aan de Eulerlaan in Dordrecht is groot. ‘CS’ staat voor creatieve starters, creatieve sector en creative spot. In drie maanden tijd hebben zich 22 startende creatieve ondernemers gemeld voor het huren van een ruimte in het gebouw. Hiermee is bijna de helft van de beschikbare ruimtes in het voormalige gebouw van het Daltoncollege verhuurd.

“De grote belangstelling geeft aan dat we beantwoorden aan een behoefte van creatieve, vaak startende ondernemers”, aldus wethouder Ferdinand van den Oever van Economische zaken. “Deze tijdelijke voorziening is daarmee een positieve ontwikkeling voor creatieve economie van Dordrecht op dit moment.”

Wervingscampagne
De gemeente Dordrecht en woningcorporatie Trivire startten in juli 2010 een wervingscampagne voor het CSgebouw. Via verschillende media werden mensen die een bedrijf in de creatieve sector willen starten, uitgenodigd gebruik te maken van de mogelijkheden die het CSgebouw biedt. In het gebouw zijn inmiddels de creatieve ondernemers gevestigd als een sieraadmaker, een kunstschilder en een toneelschrijver.

Open dag
Gemeente Dordrecht organiseert binnenkort in samenwerking met Trivire een open dag. Tijdens de open dag kunnen bewoners van Sterrenburg een kijkje nemen in het gebouw en kennis maken met de gevestigde creatieve ondernemers. Ook worden ze geïnformeerd over de mogelijkheden voor het organiseren van buurtactiviteiten in het gebouw.

Over het CSgebouw
Het college van burgemeester en wethouders heeft eerder dit jaar besloten om het voormalige gebouw van het Daltoncollege voor een periode van vijf jaar te verhuren aan woningbouwcorporatie Trivire. De gemeente onderzoekt in deze periode welke bestemming de locatie definitief krijgt. Trivire gaat zelf 1000 m2 gebruiken voor de vestiging van haar onderhoudsdienst. Voor de andere 3000 m2 zoekt de woningbouwcorporatie in samenwerking met de gemeente creatieve ondernemers die hier aan de slag willen. Meer informatie is te vinden op www.dordrecht.nl/csgebouw .

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.