Open Dagen: Mijlpaal in samenwerking vijf autobedrijven

27 september 2010
Open Dagen: Mijlpaal in samenwerking vijf autobedrijven
Bord met vermelding van alle bedrijven

DORDRECHT - Tijdens de Open Dagen op 23, 24 en 25 september aan de Mijlweg valt alles op zijn eigen plek. Aan de achterzijde staan clowns en aan de voorzijde staat een Formule 1. Daar tussen, onder één dak, staan fonkelnieuwe bolides gepresenteerd in vijf, aan elkaar geschakelde, showrooms. Het karakteristieke, state-of-the-art, bouwwerk kijkt uit op de A16. Hier presenteren Audi, Toyota, Opel, Volvo en Hyundai zich. Totaal meer dan 40 modellen in meer dan 200 uitvoeringen. In één voor één schitterende showrooms geven verkoopadviseurs persoonlijk tekst en uitleg over alle mogelijkheden inclusief de nieuwste, technische, hoogstandjes. Wie een occasion zoekt kan kiezen uit 250 auto’s, met merkgarantie én gegarandeerde kilometerstand.

Samenwerking tussen concurrenten?
Het idee is wel even wennen, maar al snel blijkt dat er sprake is van een succesvolle samenwerking.
Een voorbeeld:
Wie zich voor een gratis “check” bij de receptie van Hyundai meldt, ervaart dat dit tevens de balie van Opel is. Eén van de monteurs heet Perry Zinkweg. Hij verdient een pluim; hij deed zijn werk vakkundig én was daarbij bijzonder vriendelijk. Perry is niet de enige die opvalt, de positieve houding van alle showroom- én werkplaats- medewerkers van alle vijf merken is opvallend. Het lijkt alsof men zich realiseert dat bedrijven ‘met een glimlach’ bij de klant een streepje voor hebben. Klantenbinding van de bovenste plank.

Efficiënt en milieubewust

Jessica Eland van Public Relations beaamt de goede onderlinge sfeer tussen alle vijf autobedrijven. Op tal van vlakken heeft veel overleg heeft plaatsgevonden, ook met externe partijen. Om kosten te besparen en uit oogpunt van een bewust omgaan met het milieu. Zo werd Netwerk, het bedrijf dat de afvalverwerking voor zijn rekening neemt, vroeg bij de bouwplannen betrokken. Dankzij die goede afstemming wordt het afval wordt nu uiterst efficiënt en milieuvriendelijk verwerkt. Er is één wasstraat voor de vijf bedrijven en van parkeerplaatsen wordt gezamenlijk en flexibel gebruik gemaakt. Milieu en duurzaamheid staan hoog in het vaandel; zo hebben veel auto’s een groen milieulabel, zijn de werkplaatsen al ver vooruit op de milieunormen en kunnen klanten behalve van klantentaxi’s ook gebruik maken van leenfietsen.

“Auto stopt zelf voor voetgangers”
Uiteraard kunt u op deze locaties, het laatste nieuws op het gebied auto’s vinden. Wat dacht u van een Volvo die zelf stopt voor voetgangers!? Het is verbazingwekkend wat lasers, camera’s en slimme software allemaal kunnen. Futuristisch? Dezelfde fabrikant bedacht ook de huidige driepunts-autogordel.

Klaar voor de toekomst
De zuinige, milieuvriendelijke en hybride auto’s van nu, de waterstof auto’s en elektrische auto’s van de toekomst… de autowereld is altijd volop in beweging. De vijf Dordtse garagebedrijven aan de Mijlweg; Audi-Ames, Hyundai-H-Point, Volvo-Svenscar, Opel-van Mill en Toyota-Louwman zijn klaar voor vandaag en gereed voor de gezamenlijke toekomst.

Jessica Eland vertelde dat er na deze Open Dag in de toekomst nog meer gezamenlijke acties te verwachten zijn. We wachten in spanning af!

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.