Sliedrecht doet eerste schaakzet in Dordrecht

28 september 2010

DORDRECHT/SLIEDRECHT - Het jubileum van schaakclub Sliedrecht krijgt zowel in Dordrecht als landelijk al de nodige aandacht, alhoewel de finale pas op zaterdag 13 november valt.

In Dordrecht zal een vertegenwoordiger van de Sliedrechtse club de eerste zet doen in het negende Witten Haentoernooi op woensdag 20 oktober. Meer info over dat toernooi op www.tomsschaakboeken.nl

Veel Dordtenaren worden ook in Sliedrecht verwacht voor een programma, dat momenteel op de volgende wijze wordt samengevat:

Op 13 november 2010 gaat Schaakvereniging Sliedrecht uitgebreid vieren dat de club 75 jaar bestaat. Dat gebeurt door middel van een schaakmanifestatie in zalencomplex De Lockhorst in Sliedrecht. Onder andere zullen Henk le Grand en Henk Prins een presentatie over probleemschaak verzorgen.


Henk le Grand

De presentaties starten om 11.15 uur. Aansluitend aan de presentaties vindt er de Henk Hagedoorn-oploswedstrijd plaats. In 2 uur tijd moeten deelnemers enkele schaakproblemen op zien te lossen. In verschillende categorieën zullen de deelnemers strijden om de prijzen. 

Aanmelden voor de presentaties en de oploswedstrijds kan per e-mail: jubileum@schaakmanifestatie.nl. Ook kan men via dat adres terecht voor nadere informatie of vragen. Meer info over de presentaties en de oploswedstrijd is te vinden op de site van de Schaakmanifestatie, www.schaakmanifestatie.nl. 

Naast de presentaties is Jan Timman ook aanwezig en is er een expositie rondom de 75-jarige geschiedenis van Schaakvereniging Sliedrecht. Tevens komt het jubileumboek uit, waarin heel veel historie van de vereniging, maar ook van Sliedrecht zal staan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.